2008-01-15

Läktarvåld är kärlek

Den själslösa supportern:
Stillasittandes, tysta. Kanske applåderar när bollen är död. Vrider huvudet, till höger - till vänster, hela matchen.
En tennissupporter kort sagt.
Fram tills idag.
Grekiska och spanska fans (ca 10 inblandade) startade upplopp på en läktare i Mellbourne under en Australian Open-match.
Det är ledsamt att sånt här händer på en tennisarena, säger Konstantinos Economidis.

Stackars grek!

Han tycker det är sorgligt att folk har börjat bry sig på allvar om tennisen. Vi i Sverige såg det på 90-talet i våra hockeyhallar runt om i landet. Hur folket slutade bry sig, hur förbundet jublade. Vi ser SvFFs försök med att döda fotbollsfansens vilda känslor under AIK:s matcher.

Det är synd att folk inte förstår att det alltid kommer bli såhär. Sport föder känslor - både hat och kärlek. Man kan sitta ner och hålla käften en stund. Men tillslut kommer känslorna ifatt. Som i tennisens fall. Här hemma börjar hockeyn återhämta sig, sakta men säkert.

Ni hjärtlösa kan stå och hålla era tal om hur "snorungar" springer runt o slåss med motståndarfansen, sjunger hatramsor och inte stöttar sitt lag. Det kommer inte att hjälpa. Människan törstar efter seger och det är nog därför vi är den ledande arten på denna planet.

Ni kan tycka att det är ett sjukt beteende, att det bara är en sport, bara ett lag. Det betyder bara att ni inte kommit in i det ännu. Alla hittar vi något, någon, att älska. När vi hittat, då kan vi dö för det. Det gäller alla.
Tro inget annat.

Aftonbladet: Tennishuliganer stoppade match

1 kommentarer:

Anonym sa...

så sant så sant...