2008-02-26

Svenskar anställda på Skräckens barnhem


Vi läser hemska saker i Aftonbladet och den brutala tillvaron som barnen levede i på barnhemmet Haut de la Garenne. Vad vi inte fått veta är att flera svenskar jobbade på hemmet och även att svenska barn ska ha växt upp där.

Enligt tivelaktika källor ska en mycket omtyckt svensk landslagsspelare i en av världens största sporter växte upp i England utan sina riktiga föräldrar. Även fast han hade en svår uppväxt så har det inte hindrat honom från att få ett gott liv i vuxen ålder.

Efter sin svåra tid i England så kom stjärnan hem till Sverige igen och har omhändertagits väl av den äldre generationen. Skräcken från förr gör sig dock påmind och spelaren - medmänniskan - kan bryta ihop för småsaker. Trots sin fasta position i landslaget så har han svårt att koppla av. Troféer har han ont om. Det enda han har vunnit är ett SM-guld med Elfsborg 2006 och mer än så kommer det nog inte bli för den nu 31åringen(32 i juli).

Allt flyter dock inte för mannen som gång på gång kastas tillbaks till barndomens svåra år. Efter ett reklamjobb för en tacos-pizza så har flera grupper startats på Facebook i syfte att håna "Andres" som han kallas på den populära sajten.

Cyrons Mobil har inte försökt att nå Anders Svensson, eller någon annan, för en kommentar.

Aftonbladet: ”Jag bad förgäves om hjälp”
Aftonbladet: "Smickrande att fansen hånar mig"

1 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en intressant upplysning som jag måste kolla upp lite mer.
Jag håller dock inte med dig i din bedömning att mannen har lyckats skaffa sig ett gott liv trots sin svåra barndom.
Det du beskriver överensstämmer inte med min beskrivning av ett gott liv, det låter mer som mobbing, verbala och psykiska övergrepp.
Skillnaden är att övergreppen utförs kollektivt av vanliga svenska människor som inte kommer att behöva stå till svars.