2008-08-02

Svensk idrottskvinna fast för doping

En svensk idrottskvinna har åkt fast för doping. Kvinnan som är en firad stjärna i Sverige erkänner att hon tagit diverse "näringstillskott". Något som Carolina Klüft mycket väl vet om och ändå går ut i Aftonbladet och skäller på det svenska folket för att vi misstänker att kvinnorna dopar sig. Klüft säger till tidningen:
- I Sverige kan vi verkligen slå oss för bröstet för att vi håller oss till reglerna och har hög moral.

Vad är det för regler och moral Klüft pratar om egentligen? Är det att man ska sitta på en presskonferans och gråta, ångra sig och berätta för alla hur mycket man förstört för sitt land? Doping borde klassas som landsförräderi och man borde uteslutas från alla former av tävling - på livstid.

Nu ska jag träna vidare så att jag nästa sommar kan slå Klüft i sjukamp på Stockholms Stadion - utan doping. För vi alla vet ju att precis vem som helst, kan ta sig till en elitkvinnas nivå på bara ett år.

Läs mer om Klüftkampen
Läs mer om Klüfts ras mot folket
Läs mer om den dopade idrottskvinnan
Läs mer om doping i OS
Läs mer om Klüfts formsvacka
Läs mer om Kallurs formsvacka

Och kom ihåg - det är bara usla kvinnor som dopar sig!

6 kommentarer:

Anonym sa...

vem har åkt fast? eller är det bara en spekulation om vad som skulle kunna hända?

Cyron sa...

Fredrik: Jag vill inte namnge fuskarna, du får helt enkelt kolla länken i slutet av texten.

Anonym sa...

Visst har det funnits dopade svenskar, och finns förmodligen fortfarande, men att ta den tidigare dopade rysskan som exempel var väl lite udda? Det borde finnas bättre, "mer svenska", exempel (L Skoglund, T "praktmedaljen" Johansson, etc).

Anonym sa...

wow en 7 år sedan!!! eftersom världen har inte ändrat sig alls på sju år. Du har nog rätt

Anonym sa...

killar har fysisk för del i de flesta sporterna men tror du att du kan slå carro på det hon gör bäst bara för att du e kille så har du ju inte mycket till vett i skallen.. dummaste bloggen jag någonsin läst! lägg ner

Anonym sa...

Med moral tror jag att hon menar att om t.ex. hon skulle åka fast för dopning så skulle inte hon kunna bo kvar i Sverige för att samhället dömer hårdare än idrottens "lagar". Hon skulle bli lynchad. Sen att du skulle kunna slå henne i 7-kamp är ju bara löjligt, du skulle aldrig klara av det. /Madelene