2007-11-21

Landslaget till EM - dessa ska bort

Ett djävla tjaffs om Källström ikväll!
Carina från skitiga Göteborg verkar tro att jag ser spelare efter hemstad och inte kunnande. Kim Källström är vår just nu bäste mittfältare och ända sen Slitz-tiden då killen posserade i en spårvagn iförd en BK Häcken tröja, så har jag känt stort för den grabben. Att han sen gick till dif och inte AIK kändes surt, surt som fan. Men nu skiter jag i vilket, alla gör vi fel ibland. Kim är en fantastisk spelare men han behöver varje liten djävla skitminut i landslaget som han kan få. Han ska inte, som Anders Svensson, behöva vänta tills han passerat 30-strecket för att kunna ta en fast plats i startelvan.

Källström ska med till EM.

Källström inledde matchen lite nervöst, medans skit-Svensson sprang runt, som en rabiessmittad seriefigur, i meningslösa cirklar. Folk blev imponerade av Svensson som "gjorde ett bra defensivt arbete"... Vilka djävla idioter ni är!

På tal om idioti, vi är inte klara med Carina från Göteborg.
"Allbäck fortfarande bäst, det måste störa dig, grabben?"
Fortfarande bäst, verkligen.
Underbar passning från Zlatan, dåligt försvarsspel av backen och då är det bara Allbäck kvar. Klart han får rollen som "bäst'', som alltid.
Det är så vi känner Marcus, som bäst.
Gör så lite, men alltid så förbannat djävla bäst!
Passningar som den Ibrahimovic slog, sånna slår ju varenda liten förkyld sop-kärring i damallsvenskan. Men det där målet som Allbäck den Allsmäktige gör på egen hand, det är det få i världen som klarar av.

Allbäck ska inte med till EM.

Anders Svensson då?
En djävla massa hyllningar till honom idag. Han sprang mycket, det gjorde han. Men ont om vettiga löpningar var det. I övrigt så stoppade han väl mest upp snabba svenska uppspel för att titta runt lite, ta ett par steg i sidled för att tillslut vända om o passa hemåt till Mikael Nilsson. Ont om landslagsklass i den mannen, de männen...

Svensson & Nilsson ska inte med till EM.

Övriga laget såg väl ganska dugliga ut. Zlatan spelade bra och hade nog fanimej gjort ett mål i slutminuten om det inte vore för Anders Svenssons djävla maskande. Ljungberg hade svårt att möta boll titt som tätt medans Erik Edman rusade fint i sin jojo-bana på högerkanten. Isaksson är en katastrof och han bör byta klubb, förslagsvis till en Allsvensk, nu i Januari. Majsan ska vi bänka och spela in Granqvist som ordinarie istället eftersom Hansson inte ska med till EM. Chippen visar att han kan när han väl vågar. Med lite förtroende från Lagerbäck så skulle det bli lika bra som det var 2004, dvs världsklass.

Startelvan till EM bör alltså vara följande;
Ibrahimovic/Elmander
Ljungberg/Linderoth/Källström/Wilhelmsson
Edman/Mellberg/Granqvist/Jonsson (Markus Jonsson, AIK)
Isaksson

På bänken hittar vi spelare som;
Rosenberg, Ishizaki, Larsson, Djordjic, Djuric och Alvbåge.

Förbundskapten är någon som inte heter Lagerbäck eller som måste ha tolk vid intervjuer.




Läs mer om EM
Aftonbladet:

8 kommentarer:

Anonym sa...

Haha. Skulle Kim gått till aik när aik var på nergång och DIF var på uppgång? Vilken skojare du är...

Djordjic på bänken i EM? Driver du eller är du äckligt mycket aikare att du inte kan erkänna att ni köpt en spelare som praktiskt taget aldrig varit riktigt ordenarie nånstans?

Anonym sa...

Dessutom vill du ha Markus Jonsson på vänsterkanten som har NOLL internationell erfarnhet i stort sett. Är du jätte pinsam eller låtsats du bara? Aik är inte bra, deras material håller inte och Jonsson presterar inte ett skit i allsvenskan. Han är inte ens topp 2 av högerbackarna i allsvenskan.

Anonym sa...

Topp5*

Cyron sa...

Vi får se om Djordjic.
Vad gäller Jonsson så är det enda pinsamma att han inte fick fast landslagsplats 2006. Därför måste Lagerbäck avgå. Inse det era djävla nollor!

Anonym sa...

kims första 45 min visade med all önskvärd tydlighet att han inte ska spela ordinarie i landslaget. maken till usla passningar, överarbete och förlorade närkamper var länge sedan jag såg. och detta mot lettland. ett helt avsågat lettland. defensivt var det än sämre. något bättre andra halvlek och endast målet räddar honom till betyget godkänt.

Anonym sa...

Förstår inte vart ni poppar upp ifrån egentligen. A. Svensson gör som vanlingt en strålande match och blir - trotts bristen på mål - utsedd till matchens lirare. Han gör det jobbet Linderoth brukar göra och räddade det mitfält som havarerade av en Källström som gjorde sin sämsta halvek hittils i den första. Källström i sin tur fick lite vind i seglen i slutet, men jag har sällan sett en svensk spelare spela så orutinerat, nervöst och dåligt som han gjorde i första. Det var skoj att han fick sätta dit den. Men det räcker inte.

Anonym sa...

Jag har också ställt mig frågande till Lagerbäck många gånger, och ibland känt att "jag skulle ha gjort det bättre själv". Men då brukar det hjälpa att läsa synpunkter som dessa för att se hur det skulle gå om verkligt okunniga personer hade makt över laguttagningar och annat. Och när inte Lagerbäck ger Jonsson en fast landslagsplats så följer det förstås logiskt att Lagerbäck måste avgå. Det inser även vi nollor.

Anonym sa...

Ännu en okunnig "fotbollsvetare" som tror sig kunna bättre än Lagerbäck. Jag har aldrig varit ett Lagerbäckfan, faktum är att jag ofta har velat att han ska avgå för hans spelarval, men man kan knappast vifta bort landslagets och hans egen framgång under hans tid och genom hans val. Sverige har inte kvalitet för att vinna ett stort mästerskap, vilket otroligt många är blinda för. Jämför man Sveriges individuella kvalitéer med exempelvis Englands borde vem som helst kunna se att om England inte kan ta sig till EM borde vi inte heller kunna göra det. Men under Lagerbäcks "tråkiga" ledarskap gör vi det i alla fall.
Nu; Jonsson och Djordjic? Skämtar du eller spottar du ut dina makalösa idéer genom rektum? En enkel jämförelse mellan Allsvenskan och övriga Europeiska ligor borde visa dig klart och tydligt att en spelare som inte ens kan stå ut i Allsvenskan inte har något som helst att göra i ett landslag där flertalet spelare spelar i utlandet, dessutom i bra ligor, och gör det bra.
Ett tips, tänk innan du fortsätter på din arroganta linje där du har rätt och den som lyckas har fel.