2007-11-14

Lösa slag inte misshandel, enligt dom

Först blev jag förbannad - nu förstår jag domen.
Det verkar vara en korrekt dom enligt mig.
Aga är inte tillåtet, men det är nödvändigt.
Att bli daskad i stjärten har ingen dött av.
Stå på er, Tingsrätten!

Cyrons mobil!: Jag misshandelade min fru i 8år
Aftonbladet: Slog femåring - pappan frikänns
DN: Lösa slag inte misshandel, enligt dom

12 kommentarer:

Anonym sa...

visst är det så..
ingen har dött av en dask..
ingen har mig veterligen dött av en rejäl örfil..
ingen har dött av en hård luggning...
ingen har dött av en rejäl smäll på käften...
osv osv... vilken logik.. *suckar*

Cyron sa...

Men nu vare dask på stjärten det handlade dom, lilla Malin...

Anonym sa...

Klarar inte föräldrarna av att tala med barnen så ska de inte ha några barn! Skulle aldrig falla mig in att använda någon typ av fysiskt våld mot mina barn.
Det finns andra metoder som fungerar när ett barn är trotsigt, olika metoder beroende på ålder naturligtvis. Men det är såna som du, som tycker att det är ok som får andra att tycka att det kanske är ok å börjar använda sig av denna idiotiska typ av bestraffning.
Gå och diskutera lite med en psykolog, det skulle nog du behöva!

Anonym sa...

Förresten så hoppas jag att du aldrig får barn...

Anonym sa...

Från sjuttiotalet och bakåt var det ingen som opponerade sig om någon gav sitt barn lite smisk, dessa barn växte upp och samhället har fungerat bra. Från 80-talet och framåt så får man knappt röra barnen och samhället har blivit väldigt våldsamt, redan i förskoleålder så slåss barnen och spottar på lärarna. Respekt har försvunnit helt...

Om det har med stjärtsmiskandet att göra (dum=ont i stjärten) låter jag vara osagt, men någon koppling lär det ju finnas...

Fick också lite smisk som liten och min sambo fick massa smisk - ingen av oss lider väl direkt och man minns ju knappt smisket. Däremot har man lärt sig vad som är rätt och fel...

Anonym sa...

Jag hoppas att du aldrig blir förälder, eller är en förälder, för du skulle vara en mycket dålig förälder. Du menar att ingen har dött av smäll på rumpan, dör man kanske av knuffar och slag, eller knivhugg? Tänk på hur världen skulle se ut om du bestämde, då skulle alla våldtäksmän och misshandlare gå lösa. För det "dör ingen av"

Du borde skämmas!

Anonym sa...

Det är absolut inte acceptabelt att lägga hand på ett barn men ibland kan diskussionen om detta gå överstyr. Jag förstår "anonyms synpunkt men vi är alla mänskliga o begår misstag.Glöm inte hur bortskämda vi e i sverige med dessa lagar på plats och hur bra föräldrar har det i Svea Rike. Jag har tidigare bott i England och där är lagarna anorlunda. Aga e ok men i rimlig mängd och pappaledighet....vad är det. Tycker faktiskt synd om denna familj som tyvärr gjorde ett misstag men även erkände dessa. Helt säker på att dom älskar sitt barn mer än ngt annat. "don't judge a book by it's cover"

Anonym sa...

Både min mamma och min farmor gav mig örfilar när jag var olydig som barn. Det brännde till men efter nån minut var allt bra igen och man tänkte inte mer på det plus att man hade lärt sig en läxa och gjorde förhoppningsvis inte om hysset.

Min pappa däremot... han lyfte aldrig handen mot mig, någonsin, däremot sakerna som kom ur hans mun fick mig ofta att önska att han hade slagit mig blodig istället.

Jag kan säga av egen erfarenhet att för ett barn så sårar ord så mycket mycket mer och så länge det stannar vid örfilar eller smisk på handen/baken så hade jag valt det framför andra alternativ.

Anonym sa...

Det är väl också ok att tillrättavisa sin fru med en liten örfil - hur ska man annars kunna lära henne att göra som jag säger. Mina anställda kan också behöva ett litet rapp då och då. Det är tydligt att jag och tingsrätten är överens. Det är ok att slå dem som är beroende av mig, sådana som är svagare än mig själv. Tur att jag är storväxt annars kanske någon granne eller någon av er skulle vilja korregera mig.

Anonym sa...

Jag instämmer med föregående inlägg om att ord är den absolut effektivaste metoden för uppfostran OM det uppföljs med konsekvenser och dessa är direkt relaterade till vad som sagts.

Ta följande ex (från egen erfarenhet) : Barnet, 5-6 år, åker med mamma på bussen hem ifrån stan en resa på 6 km... Barnet bråkar, modern säger något i stil med 'om du inte slutar bråka så kliver vi av och går hem'.
Barnet som tror att mamman bara låtsas fortsätter, mamman tar barnet o kliver av vid nästkommande hållplats och börjar gå... Barnet tjurar och vill inte gå vidare men mamman fortsätter och barnet har inte mycket val.

Tror du jag satte bråkade någon mer gång på bussen med min mor? Hon ville ju inte heller gå men hon visste ju att hon bara behöver göra det en gång...

Om man som vuxen förälder inte kan överlista sin 5-åring med ord och lämplig (icke-våld) påföljd då ska man banne mig inte vara förälder!

Anonym sa...

Håller fullständigt med "mr T". Man slår helt enkelt inte en 5-årig unge. Visst kan man ta tag i barnen och säga åt dem på skarpen men aldrig -Slå-. Tycker det är sjukt med människor som använder fysisk våld mot sina barn för att de ska uppföra sig.

Anonym sa...

hahaha plutten, nu har du det hett om öronen!! :)