2008-05-16

Klimatbluffen

Oj! Nu är det panik. Det har tydligen snöat lite i nån avlägsen by i norra Sverige. STOPPA PRESSARNA! Allvarligt talat, börjar vi inte tröttna på klimatbluffen snart? Det är inte vi som orsakat det "konstiga" vädret. Världen är i ständig förändring och allt kommer inte att vara som igår. Detta betyder inte att vi måste byta till miljöel och sluta åka bil. Allt detta skitsnack om miljön är enbart till för att vi ska spendera onödiga pengar på onödiga produkter. Precis som när Jorden skulle gå under vid millenieskiftet.
Läs även:
Kolla denna film
Klimathotet - en simpel bluff

20 grader kallare på bara en vecka | Nyheter | Aftonbladet

Jerker informerar:
Några andra ställern jag kan rekomendera om ni vill ta reda på hur det förhåller sig om jordens klimat är:
www.wattsupwiththat.wordpress.com
www.moderna-myter.se
www.climateaudit.org

13 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för att det äntligen finns någon vettig människa!

Anonym sa...

klart att vädret är i ständig förändring, men det har aldrig svängt så mycket som nu. klart att alla stora företag utnyttjar situationer för att sälja onödiga produkter, men det tar inte bort det faktum att det är vi som skapat klimatförändringarna och att det är vi som måste vidta åtgärder för att minska uppvärmningen

Cyron sa...

victor: haha driver du med mig?

Anonym sa...

Victor.

Uppvärmning? Vilken uppvärmning?
Det finns ingen temperaturökning på 11 år nu.
Temperaturen faller med 0,25C/10år sedan 2002.
Men för all del, låt inte ett klimatskifte som vrider jordens klimat mot kallare tider stå ivägen för din vänsterideologi.

Anonym sa...

Manniskan har var verkligen lyckats overskatta sin inverkan pa klimatet!! Och media svaljer allt detta utan kritisk granskning. Kolla denna film for en annan vinkling av klimatproblemet:


http://video.google.fr/videoplay?docid=-4123082535546754758

Anonym sa...

Några andra ställern jag kan rekomendera om ni vill ta reda på hur det förhåller sig om jordens klimat är:
www.wattsupwiththat.wordpress.com

www.moderna-myter.se

www.climateaudit.org

Därifrån kan ni sedan nå gott om vetenskapliga studier som media väljer att censurera.

magnus sa...

Victor: "[vädret] har aldrig svängt så mycket som nu"

Och vad skulle du veta om det? Ditt perspektiv är förmodligen din ganska korta levnad i Skandinavien, och dessutom kan du ha glömt vad du tidigare sett.

Det var snö i mellersta Svealand tidigt i maj på 60-talet (vilket jag kommer ihåg), och uppenbarligen går vi nu mot ett kallare klimat kommande decennier.

Det menar i alla fall de allra flesta solforskare, vilket lätt inses om kman kollar på sådana forskares bloggarmm. Men medierna håller tyst om det, trots att en Nature-rapport, förvånande nog, publicerats som tar upp avklning på grund av ett omslag i havsströmmar.

Förresten förändrades temperaturen med upp til 7 grader på 100 år under det temperaturen för grovt 14000 år sen "svängde in" från förra 90000 år långa istiden.

De allra största och mest dödliga orkanerna de senaste 100 åren skedde under det tidiga 1900-talet, då det även var kallare. Värme ger enligt de flesta orkanexperter och klimatologer, lugnare vindar och ett jämnare väder.

Så du har hur fel som helst om du inbillar dig att det klimathot du förmodligen itutats existerar ska leda till det som påstås i propagandan. Det säger inte vetenskapen! Vetenskapen ger inte ens bevis för att människan påverkar klimatet. FN:s klimatpanel talar om 90 procents "risk" att människan påverkar klimatet med flera grader Celsius. Men det finns alltså inga bevis för det, och den vetenskap som används sovras och styrs av FN:s klimatpanel IPCC, vilket innebär att den är politisk. Vetenskap som är politisk är inte obejktiv vetenskap.

magnus sa...

Jerker. Låt mig i största möjliga ödmjukhet spam... eh, tillägga En kättares notiser... där länkar till andra svenska skeptiker som The Climate Scam, Klimatsvammel (vetenskap/meteorologi) och Klimatbluffen (mer populärvetenskaplig med samhälleliga vinklingar).

Anonym sa...

"...nån avlägsen by i norra Sverige."
Nu är det ju faktiskt så att Färila ligger i den södra halvan av Sverige. Hur skall man kunna tro på det du skriver när du inte ens kan kolla upp så enkla fakta?

Cyron sa...

"Nu är det ju faktiskt så att Färila ligger i den södra halvan av Sverige."
Det måste tamejfan vara på gränsen isåfall om man kollar geografiskt.
Befolkningsmässigt (och i folkmun) så är Norrland, norra Sverige.

Anonym sa...

jon här som skickade in bilden till Aftonbladet...

Jag skickade den bara för att visa upp vädret inget mer. Sen att de vart en klimat bild alá Aftonbladet är en annan sak.

vad gäller vart Färila ligger så är det i Hälsingland, bra precis mitt i svergie. :)

ha en bra helg på er! SMHI varnar för ytterligare 15 cm snö här :(

Anonym sa...

Mer snö? Brrr.

Jag drog fram polen förra helgen och hade 25C i den, en öl i handen och frid i sinnet. Tveksamt om det går denna helgen då SMHI bara utlovat ca 18C i Skåneland.

Anonym sa...

Det bästa med att vara paleoklimatolog är att underhållas av den dumma massan.

Skriv mer! =)