2008-07-24

Tre FUCKING skott


Alltid lika roligt att läsa om ägare till mördarhundar som hugger efter barn, poliser och andra fanskap. Hur ägaren bedyrar att just den hunden ”aldrig är aggressiv”. Nu fick en polispatrull skjuta ihjäl just en sån mördarhund och ägaren kräver en ursäkt av poliserna, eftersom hunden aldrig är aggressiv. Jag ska citera lite från artikeln;
När polismannen kom till platsen sprang hunden mot honom med öppna käftar.
Han reste ragg och högg efter mannens ben.

Aldrig aggressiv, var det ja. Hunden kanske bara ville leka?!

Ägarinnan, Lena Kahlil, säger;
Jag kräver en ursäkt. Hunden har aldrig varit aggressiv och leker ofta med barn som bor här i närheten, säger hon till Östgöta Correspondenten.
Jag tycker det är så härligt med hundar som aldrig är aggressiva. Hela grejen med att ha köttätande djur som leksaker är för mig helt djävla obegripligt.

I ett videoklipp i Corren så intervjuas Lena Kahlil med sin döda hund framför sig.
Hon förklarar att det var världens snällaste hund och att hennes hundras inte är farlig eftersom allt beror på hur man uppfostrar den.
Jag har inte mycket till empati för en kvinna som sitter på golvet i hallen och röker samtidigt som hon hävdar att poliserna bara missbrukar sin makt och är onda. När hon sedan kläcker ur sig att hunddjäveln sköts med tre - tre fucking skott! Då kan jag inte annat än skratta åt denna patetiska lilla individ. Har vi en ny skogsturk på gång tro? Skogsturken från Västerås och Hundturken från Linköping.
Detta ska jag följa upp!

(Aftonbladet) Polis sköt hund
(Corren) Hund ihjälskjuten
(Corren-TV) Hund ihjälskjuten

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hunden var inte alls barnvänlig och snäll som ägaren vill påskina. De ska inte ens ha kvar de valparna som tiken lämnade efter sig.
Tur bara att det var en polis som kunde försvara sig så det inte var ett barn som råkade illa ut. Då hade ägarna kunnat ha det att ta itu med istället. En hund som dödat ett barn lär ju inte heller leva länge efter händelsen. Men det är ju klart att de så hade sagt att "Hon kan inte göra det. Hon är ju jättego hund." BULLSHIT!

Anonym sa...

Bra sammanfattning av det inträffade.

Anonym sa...

Bra sammanfattning.. fattade inte bara vad västerås hade med det att göra;)

Cyron sa...

Googla skogsturken, det är en klassiker.

Patrick van der Lindberg sa...

Jag håller med till fullo, sedan när man ser drägget sitta och röka inomhus bredvid sin hund i ett försök att göra det mer kraftfullt så hatar man bara hon mer.

Anonym sa...

ahaa.. du menar den baben? hehe Ja dem håller väl samma läga nivå dem 2. Menmen. bra blogg!

Friskriven sa...

Usch, det där är ju pundare, det syns lång väg. De skall vare sig ha djur eller mördarhundar.

Anonym sa...

ja.... vad säger man?
I detta fall verkar inte hundägarna veta riktigt vad de sysslar med... med tanke på att det tydligen inte var första gången denna hund var "på rymmen"?!!
Synd att vissa inte tar hundägandet på allvar.
Det är ju en självklarhet att hunden ska vara ordentligt rastad och se till att den inte kan sticka ut, när man går hemifrån och lämnar den ensam!
Sen är det inte min sak att avgöra om hunden var aggressiv eller inte.
Tycker inte att detta är ett rasfenomen, utan som det så många gånger påpekats förut, är det ägarens ansvar att hunden funkar som den ska i samhället.
Dessa raser är väldigt människoglada och stabila av naturen, men det är ju klart att det kan gå väldigt fel när dessa "kraftpaket" hamnar i fel händer.
Är helt säker på att denna hund hade levt ett långt och lyckligt liv med en annan ägare, som uppfyllt hundens behov!
Ta hand om er därute och ta ert ansvar som hundägare så vi kan få slippa dessa artiklar om aggressiva "kamphundar"!

Ps. Jag bor själv i en annan del av Linköping och har 2 pitbull terrier. En hane på 8,5 år och en tik på 5 månader. Vet inte hur många som förstått att det är ägaren det hänger på och inte rasen, efter att de har träffat min hane! Ds.