2008-07-09

Men damfotboll är löjligt. All damsport är löjlig!

http://staticblog.hi-pi.com/gisblogMnt-se-sportsblogg/jockejokko/images/mn/1189515747.jpg
Ni ska inte tro annat än att damfotboll - ja all damsport - är sanslöst löjligt. Det finns en anledning till att vi har Allsvenskan och Damallsvenskan. Landslag och damlandslag. Det är helt enkelt för att ni kvinnor är så underlägsna oss män i allt som har med fysik att göra. Therese Sjögran(vafan är en sjögran?) spelar tydligen på mittfältet i damlandslaget, hon tycker att det är löjligt. Löjligt att italienska kvinnor tävlar i skönhet istället för fotbollskunnande.

Hedvig Lindahl, målvakt i damlandslaget, tycker att an borde kunna marknadsföra damfotbollen för vad den är, för produkten, och inte något annat. Nyligen gick ju damallsvenskan ut och hävdade att det var världens bästa liga och Allsvenskan enbart bjöd på snedsparksderbyn och var Europas sämsta liga.

Jag vet att ni tycker att jag är en djävla mansgris, idiot, att jag inte kan något om sport osv osv osv i all oändlighet.

Eftersom kvinnorna är så pass mycket sämre än män på fotboll så blir det såhär. Varför har vi annars ett landslag och ett damlandslag? Enda anledningen till att vi inte har unisexlag är ju för att inga kvinnor platsar i elitlagen. Det är bara att svälja stolten och acceptera hur det ligger till.

Men visa mig då, kvinnor. Visa mig hur djävla bra ni är. Lägg ner eran damallsvenska och försök ta en plats i våra riktiga fotbollslag. Är ni nu så djävla duktiga så ska ni se att ni kan ta en plats. Ni får högre löner och ni får spela inför en riktig publik.

Den dagen ni visar att ni kan spela fotboll, då kan jag tänka mig att komma på era matcher. Men som det är nu så slår ju inte ens damlandslaget Sveriges P15-landslag. Hur pinsamt är inte det?

12 kommentarer:

Tuppen sa...

Ojojoj vad pinsamt.
Idrott skall betraktas ut dess underhållningsvärde. Svensk damfotboll håller mycket god kvalitet vad gäller detta (i alla fall topplagen). Ser hellre en damfotbollsmatch än Norrköping - Gefle. Det händer mer i en dammatch än på tre sådana matcher. Visst, det är inte samma fysik, kanske inte samma teknik men bra mycket mer målchanser och känslor. Att överhuvud taget fundera kring att lägga ner damallsvenska och låta tjejerna konkurrera med killarna i deras ligor måste vara böand det dummasta jag hört. Varför inte låta hockeykillarna spela fotboll på sommaren och låta bandyspelarna köra kosntsim med tjejerna. Lägg ner, se ligorna som separata företeelser och jämför inte så kanske även du kan kliva ur din mansgris kostym och njuta av ALL idrott.

Anonym sa...

tuppen, du har så rätt.. Att jämföra damfotboll med riktig fotboll är som att jämföra bandy med konstsim..
Två helt olika sporter..

Sen att damallsvenskan skulle ha ett underhållningsvärde håller jag inte med om, sämre fotboll får man gå ned långt i åldrarna för att hitta..

Men men..

Frida sa...

DU är löjlig!

Anonym sa...

jag hoppas att det införs, precis som i dam-beach volleyboll, regler för hur stora tjejernas kläder ska vara. ser gärna damfotboll i bikini, fast inte på somliga, förstås.

Johanna <3 sa...

Om man vill gilla damfotboll eller herfotboll, är upp till var och en. Det är detsamma upp till var och en om man vill se damlandslaget eller herrlandslaget, men jag ser ngt jag känner att det saknas i herrlandslaget, ja i damerna har engagemang, jag har inte sett eller hört ngt där dem har bråkat och gått ihop på en träning eller annat, dem vet att det handlar om att vinna eller försvinna, varför inte lägga ned kritiken att damidrott är kass! Vi tjejer har allt rätt att få hålla på med vilken sport vid vill, och vill dem ta den till nästa nivå såklart! Länge leve damfotbollen, se inte det gamla, släpp in det nya! Sluta var en mansgris!

Johanna <3 sa...

Dem har ju samma rätt som herrarna att få utöva sin sport och visa vad dem kan och vad dem går för. Ngt du verkligen inte vill, men visst du kan ha en åsikt, men är det inte samma som för tjejer och killar i alla sporter, dem ska få chansen. Blir kul för tjejerna om du tar över, när dem väl blir femton får dem sluta med det dom trivs med allra bäst, ska bli intressant att se vart dem tjejerna tar sig vid, och vad utlandet säger när en av dem bästa damligorna i världen bara raserar!

Anonym sa...

herregud människa, är du dum på riktigt? klart som själva fan att kvinnor inte kan prestera lika bra som män eftersom de inte har samma kroppsbyggnad, det måste väl till och med du och förstå - fast du kanske måste tänka lite innan du inser detta fenomen? lilla du, jag tycker du ska skriva om något vettigt istället för detta totala skitsnack om att damfotboll inte skulle vara en sport. Det heter för guds skull damFOTBOLL - och att detta FOTBOLL är världens största SPORT kan väl inte du heller missat? kvinnor kräver respekt och sådana som du borde inte få gå i närheten av en fotbollsplan över huvud taget.

aquascrotum sa...

Johanna:

Att ryka ihop på träningar tyder på att man är taggad och går in 110% inför varje träning/match. Det finns inte i damfotboll för att damallsvenskan håller lika hög klass som Brommapojkarnas P12-lag!! Kvinnor bör hålla sig till skitsporter som passar deras egen fysik, såsom Curling (sopa kan ju alla kvinnor).


Länge leve Fritzl!

Anonym sa...

Usch, det smärtar verkligen att höra människors sjuka och rent ut sagt korkade åsikter. Alla har rätt till sin åsikt, men på riktigt, vad är problemet? Nej, vi tjejer kommer aldrig kunna konkurrera med herrarna, vi har inte samma fysiska förutsättningar. Nej, vi kommer inte kunna skjuta lika hårt, springa lika fort osv. Innebär det att vi ska förpassas till spisen för det? Hur fan skulle världen se ut om vi inte idrottade? Jävligt många feta och sjuka människor som samhället skulle behöva hjälpa fram. Jag tycker att det är hemskt att höra dessa åsikter, rent ut sagt sjukt. Det känns som ni som har dessa åsikter är väldigt osäkra på er själva som måste lägga er i andras val av intressen. Gillar ni inte det vi gör, skit i att titta då, men respektera alla oss andra. Inser ni att genom att skriva "all damsport är löjlig" så nedvärderas hälften av Sveriges befolkning? Usch, snälla omvärdera jävligt mycket i era liv så skulle säkerligen era liv bli mycket bättre också. Avslutningsvis vill jag säga att du som skrivit bloggen ska vara tacksam för dessa kommentarer, ditt inlägg är egentligen så jäkla långt ifrån värt besväret. Kom in i matchen.

Anonym sa...

När det gäller damlandslaget i fotboll så har dem gjort mycket bättre än landslaget, när fick Landslaget medalj senast? Jo det var 1994, då dem fick brons. Damlandslaget däremot fick Silver 2003, så jag måste säga att Damlandslaget håller kvaliten uppe. Även om jag vet att Landslaget har de svårare, men kan de vara för att männen har haft större historia bakom sport över huvudtaget, än vad damerna har? Även att vi har i regel med muskler än kvinnor.

Anonym sa...

Har ni överhuvudtaget funderat över att tjejer (tyvär) inte har samma förutsättningar när de är i 5-6 års ålder att spela boll. Det är nämligen så att även om de är fotbolls tokiga så finns det sällan möjlighet att bolla/trixa lika mycket med boll som pojkar gör. Det gör att damer inte har lika stor förutsättning att bli väldigt duktiga tekniska som män har.

Cyron sa...

Vilken jöns du är, "anonym". Det är inte 1800-talet och kvinnor som spelar fotboll bränns inte längre på bål.