2008-07-31

Nu menar jag allvar

  Det blir värre och värre, för var dag som går. Fler och fler kvinnor känner sig kallade. Det är delvis pga jämställdheten här i landet, men främst pga bristande information. Ni kan komma med vilka argument ni vill, men faktum kvarstår...
Kvinnor. Kan. Inte. Köra. Bil.
Kvinnor kan inte köra alls!
Nu känner ni er hotade och slänger upp komik så som att kvinnor kör säkrare än män, kvinnor kör miljövänligare och aldrig rattfulla är ni. Men så vet vi ju alla, att det inte ligger till.

Vi måste få ett stopp på utvecklingen. Den som leder till att fler och fler kvinnor tror sig kunna kontrollera bilar, lastbilar, bussar, spårvagnar, tåg och flygplan. Vi kollar vad grannflickan Malin har att säga om kvinnliga bilister.

Grann-Malin: Min mamma kör bättre än min pappa.
Cyron.se: Fair enough!

Bara för att en kvinna råkar köra bättre än sin livspartner, så betyder inte det att hon kör bra. Alla, kan faktiskt köra, så är det. Det är så det är. Alla kan hantera pengar. Alla kan laga mat. Det betyder dock inte att man är bra på det. Bara för att man faktiskt kan sitta på sitt arsle och trycka med högerfoten samtidigt som man sitter och blindstirrar raktfram, så betyder inte det att man bör köra. Att köra bil, båt eller tåg är ingen komplicerad sak. Det är bra mycket svårare att öppna ett dokument i datorn! Problemet är bara att det är livsfarligt att köra bil. Något som ytterst få kvinnor respekterar.

Min äldsta syster har haft körkort i tre år. Det tog henne åtta(8) uppkörningar innan hon tillslut godkändes - i Flen! Hon kände sig ASA-smart när hon fick den snilleblixten.
"Asså gyyyd, värsta enkelt att köra upp i typ Flen!"
Jätte-enkelt, sannerligen. Men min syster bor inte i Flen och kommer säkert aldrig mer att köra bil i den hålan. Ånej, ungdjäveln kör bil i Stockholm. Panikslagen åker hon runt där och pratar i sin mobiltelefon, pillar på sin stereo - PANG! Den jäntan har krockat fler gånger än vad jag har begått lagbrott i trafiken (som jag dömts för). Hon klassas dock som en säker bilist, eftersom hon kör så sakta.

Den största faran är just den - att VV och NTF ser alla långsamma(osäkra) bilister som helgon, någon att efterapa. Är det verkligen vettigt att vi har samma hastighetsbegränsningar idag som vid högertrafikomläggningen? Finns det ens bilister kvar ute på vägarna som faktiskt upplevt vänstertrafik i Sverige? Hur ska samhället kunna utvecklas om vi hela tiden måste slå tillbaks utvecklingen för att främja de sämre bilisterna?

Är det verkligen så viktigt att usla, kvinnliga, bilister ska få ta bilen till ICA att våran nation ska bli lidande?
Jag skriver inte detta för att jag hatar kvinnor.
Jag älskar kvinnor, bara de håller sig på rätt plats.
Jag känner mig inte hotad av kvinnliga bilister, jag är bara livrädd för er.
Ni menar säkert inget illa, men ni vet ju hur det går till slut.
"Det var för halt"
"Bilen bara dök upp framför mig"
"Det gick så fort"
Det är aldrig för halt, det finns inga magiska bilar och det går aldrig aldrig för fort.
Ni håller bara inte måttet i denna fråga.

Ska vi ta några exempel?

<Digimax S500 / Kenox S500 / Digimax Cyber 530> 
En kvinna och en älg. En fantastisk kvinna som lagar gudomlig mat, enligt säkra källor.
Tack och lov så klarade hon sig bra. Nästa gång är nog inte fru Fortuna med i bilen och världen har gått miste om en himmelsk person bara för att denne skulle visa sig modern och promt ha en egen bil att fara runt med. Varför inte bara hålla sig till det man är bra på?

 

kvinnor01
Jackpot! Inte bara en, utan två hela kvinnor! I varsitt fordon. Hastigheten på spårvagnen är ungefär 15km/h och bilen körde nog inte så mycket snabbare. En sann bedrift att dessa två höns lyckades krocka. Sakta och säkert var det va? Till vänster ser ni ännu en spårvagn, bakom den står 6-7 till. Det blev kaos i centrala Göteborg idag pga dessa två stjärnskott. Som tur var så kom ingen till skada, men faktiskt - barnfamiljer kunde ha dött!

 

 kvinna02
Min lillasyster skulla backa tillbaks fyrhjulingen efter att ha kört förbi mig. Helt plötsligt svänger hon "och släpper gasen". Tur att taggtråden räddade cykeln. Annars hade det blivit ett fall på nästan två meter. Hastigheten precis innan kollision, ungefär 10km/h.

Detta är bara tre incidenter som jag lyckats bevittna och dokumentera, de senaste tre veckorna...
Visst finns det dåliga manliga förare också, givietvis.
Men jag vädjar till er kvinnor, eftersom jag tror att det ändå finns något genuint gott i er.
Lämna chaufförsstolen ledig!
Eran roll i ett fordon skall enbart vara som passagerare.
Vi behöver er för att samhället ska kunna leva vidare.
Inte som dåliga kopior av män i bilar.
Utan som äkta stjärnor i kök, städskrubb och tvättstuga.
Alla har vi våra uppgifter, låt mannen köra i fortsättningen.

7 kommentarer:

aquascrotum sa...

Haha underbart!
Du skulle skällt mer på morsan istället för prisat henne, fast hennes mat är gudomlig!

Lena sa...

Hörru du, jag har i alla fall kortet kvar!!!Kan jag rå för att älgjäveln hoppar på min bil??

Anonym sa...

Men, män ÄR ju bevisligen bättre kockar än kvinnor? Alla toppkockar är ju män? Borde då inte vi män stå i köket? Känns ologiskt. Dessutom tror jag att din bild inte är densamma som försäkringsbolagens statistik. Men det är klart, är man bög så hatar man ju kvinnor och du är ju verkligen ett praktexempel på det. Hoppas att du hade kul på Prideparaden och fick ligga mycket!

Cyron sa...

Callisto: Jag hatar inte kvinnor. Tycker bara att det är djävligt onödigt att slänga bort liv för att kvinnor ska få göra allt som vi män gör. Och att alla(?) toppkockar män vet jag inte vart du fått ifrån.
Och jag fick inte ligga nånting under Pride - tyvärr.

aquascrotum sa...

Cyron: Vi måste gått på fel ställen, för jag fick inte heller ligga på hålet. =/

Och angående kockfrågan så är de ju klart att män lagar bättre mat än kvinnor! VI gör allt bättre än kvinnor, sen så behöver inte det betyda att vi ska stå i köket..

Just cuz' ur hung like a moose, u don't have to do porn.

Blogosophy sa...

Du är komisk i ditt kvinnoförakt.. faktiskt.. http://www.liikenneturva.fi/tietolehti/2008_ruotsi/pdf/unga_forare.pdf Efter att ha läst några av dina senaste blogginlägg så får jag intrycket av att du är en rasistisk, kvinnohatande idiot. Har jag fel?

Cyron sa...

Blogosophy: Visst är jag en rasistisk, kvinnohatande person, det ska jag inte sticka under stolen med. Men det där med idiot måste jag kraftigt förneka. Att jag ser till rasernas olika egenskaper och så även skillnaden mellan män och kvinnor tycker jag inte gör mig till en dålig människa. Tvärtom. Rätt person på rätt plats är väl förutsättningen för att det ska kunna gå bra för folk över hela världen och för hela våran civilisation.