2008-07-14

Klockrent, Norman!

Tennis-Norman sitter o grinar som en bitterfitta i Aftonbladet om att fotbollsspelare tjänar så förbannat mycket pengar, utan att behöva prestera. Vilken random djävla hjälte som helst kan signa ett kontrakt på 40 miljoner kronor om året.
Norman själv spelade in ynkliga 27 miljoner på ungefär 15 år som proffs.

Norman tycker dock att fotbollsspelarnas kontrakt borde vara prestationsbaserade, som i enmans-sporter som tennis och golf.
"Att en spelare får betalt för antal spelade matcher och antal gjorda mål borde vara en självklarhet"
Fast nu är ju fotboll en lagsport och det krävs minst lika mycket jobb att förhindra ett mål som att göra ett.

Vem ska få bonusen för att bryta ett anfall?
När ska ett anfall räknas som en klar målchans?
Är det när man har satt sig i så djävlig knip att man måste rensa på mållinjen eller är det när man bryter en krossboll på mitten?

Norman låter som en djävla pajas.
Som en idiot!
Hela artikeln, rakt igenom
Tills det att han säger:
Norman som även anser att herrarnas prispott i stora tennisturneringar borde vara större än damernas.

– Killarna drar mycket mer publik och spelar längre matcher. Därför ska också killarna tjäna mer.

Jag byggde upp ett sånt förbannat förakt mot Norman, tills det att han vänder totalt och lyser upp som en hjälte!
Skål för Norman skare va!

5 kommentarer:

Anonym sa...

hahaha bra sammanfattat

Anonym sa...

Norman är en dum fan, inget annat kan påstås efter att jag läst aftonbladets artikel. Nog för att han har rätt i att herrarnas prispott skall vara högre för att det är mer publik men dom spelar fan inte längre än vad damerna gör, vilket är 90 minuter! Att kalla honom bitterfitta är befogat då han inte ska bry sig ett jävla skit om vad elmander, eller andra fotbollsspelare för den delen, ska ha i lön.

Tack för mig!

Anonym sa...

Är det inte lite typsikt att när alla jäkla egon samlas på ett ställe skall det börja tjaffsas lön. De tjänar så jäkla mycket att de kan bada i liebfraumilch med en räkmacka i var hand varje dag. Men det är så bittert när någon annan tjänar ännu mer. Bitterfitta var ordet bra sagt. Magnus Norman kanske skall jämföra sin lön med en gruvarbetare eller skiftjobbande vårdbiträde där kan vi snacka prestation.

Anonym sa...

Så korkad Norman är!
Fotboll är en lagsport. Hur bra laganda o sammanhållning får man i ett lag om anfallarna får betalt per mål?? Dom blir ännu mer själviska o egotrippade. Hur skall mittfältarna o backarnas lön baseras? På antal brytningar o passningsprocent? Skall målvakterna få avdrag för en tabbe eller?
Hans uttalande är så obotligt korkat!

Anonym sa...

Hur kan du hålla med Norman om att killarna ska ha mer än tjejerna.
Skitsnack att deras matcher dra mer folk. En herrmatch i tennis (förrutom när Nadal möter Federer) handlar om en stenhård serv och en retur i nät, ojojoj va kul att kolla på.
När tjejerna spelar så blir det ju lite spel, plus att inom damtennis finns 10-20 riktiga profiler, inom herrtennis finns....öhh....2!!! Om vi inte räknar med Fusk-Davydenko förstås...